Sykurs for barn og ungdom i Skiptvet

Takket være midler fra Elviafondet, kunne Skiptvet Frivilligsentral kjøpe inn symaskiner og arrangere todagers sykurs for barn og unge i Skiptvet.

Den 4. og 5. november arrangerte Skiptvet Frivilligsentral sykurs for barn og ungdom mellom 12-18 år. Gjennom Elviafondet var vi så heldig å få 50.000 kr. Disse ble brukt til blant annet innkjøp av 6 helt nye symaskiner, som i etterkant er blitt donert til de to skolene våre i Skiptvet, mot at vi kan få låne rom og utstyr når vi senere skal ha flere kurs. En fantastisk avtale som både vi og skolene er veldig fornøyde med. 

Vi inviterte deretter barn og ungdom i bygda til å komme på et gratis 2 dagers sykurs, hvor vi hadde fokus på gjenbruk og redesign. Vi serverte lunsj begge dager og skapte en hyggelig stemning fra start til slutt. 

Til kurset leide vi inn en dreven kursholder som har fulgt oss opp både i forkant, underveis og i etterkant av kurset. Vi er så takknemlige for samarbeidet, både med kursholder og de frivillige som stilte opp som trygge voksne for barna og var en ressurs for oss hele veien. Uten dere hadde ikke kurset blitt så velykket som det ble. 

Vi sitter igjen med en oppfattning av at ungdommen som var hos oss har hatt en helg hvor de har storkost seg, følt på mestring, samhold og glede. 

Nok en gang, takk til Elviafondet for midlene som gjorde dette mulig. Og takk til våre dyktge frivillige som stilte opp denne helgen, takk til Ingvill Henriksen og Skiptvet Bygdekvinnelaget for samarbeidet om frivillige og hjelp underveis i kurset. Takk til vår dyktige kursholder Gro Nordby og takk til Pål Jørlo for nydelig lasagne servering. 

Dette ga oss mersmak og vi håper at vi kan få til flere kurs fremover! 

Vi er så fornøyde med gjennomføringen og ser tilbake på dette med stor suksess! 

2024 © Skiptvet Frivilligsentral